Известие

Collapse
No announcement yet.

Мистериозен харч на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мистериозен харч на масло

предварително упоменавам, че двигателя ми е на 8к от основен ремонт - сегменти, лагери, гарнитури и всякаква друга гад е сменена. Карам със Селения 20К. Понеже вече съм параноик и гледам непрекъснато дали нещо не се счупило, счупва в момента или предстои да се счупи ( през 2 дни хвърлям боб, леща, яам фастък и т.н и се допитвам до кристалното си калбо) и забелязвам че маслото ми изчезва със смущаващи скромното ми битуване темпове! колата НЕ пуши бял, сив, черен дим, цигари, пури или лула! учудващо "чисти" изгорели газове излизат от ауспуха. и излиза че за месец и нещо почти литър масълце е отлетяло към по-добри места...течове няма по двигателя (повече от нормалните за тези иначе прекрасни автомобили).
    Е анджаба къде ми е маслото? то да харчи да харчи колко па да харчи бе!!! мистерия!
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

я си виж гумата на капачката за наливане
    ако е стара се изпарява яко щото не затваря добре
    а и като остарее маслото при повече ръчка се изпарява лесничко
    а виж и сепаратора как е масления
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

а на мен пък при много "яка ръчка" ми изпушва май...казвам май, защото имам нещо по генерацията, което я кара да прави як конденз и много пара излиза понякога.... та според мен може и конденз да е, но имам чуството, че и богато ми работи........абе....а масло не харчи....едвам едвам...

Търтей, дай съвет къде да си изчистя и аз сепаратора????? че имам съмнения........
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

купуваш по избор нафта коресилин бензин или квото се сетиш
        сваляш капака на клапаните
        промиваш
        сглобяваш

а сигурно и нова гарнитура ще ти трябва
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Тва пред блока не ми се прави...ще търся помощ от другарче май

А на bouncer наистина ми е интересно какво е станало, при условие, че не пуши?!?!??!
          Дано да е капачката на маслото...най-добре ми звучи...
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

ами ще закупя нова капачка и ще видим! като са отваряли двигателя ми се заклеха че са чистили всичко до което са се докопали, ама дали е така един Господ знае.... пу дееба!
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

при мен също над 6 оборота ръчкане припушва, което било нормално
              Alfa Romeo GTV 2.0/ 16 1997

Comment

сваляи капака на клапаните и чисти отдушника "масления сепаратор" тука правихме едно ГТВ на автокъщите с същия проблем и сега не мърда въобще маслото
                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
                Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
                Alfa Romeo 145 1.4 16v
                BMW 520i E39

Comment

Working...
                X